Fredag 13 mars, 0.0'C

Noll komma noll grader ute på fredag den trettonde, är det ett tecken månne att denna fredag för något illa menat med sig? Har alltid varit fascinerad över människors rädsla gällande just fredag den trettonde. Eller nödvändigtvis inte endast just fredag den trettonde utan alla dessa olika skrämsel symboler som finns i människorshuvuden. Tillexempel, Skor på bordet betyder död eller att man får sju års olycka om man krossar en spegel eller Nycklar på bordet ger otur.. Vart kommer allt detta skrock i från kan man ju fundera på. Vem har kommit på det? Eller kanske ännu bättre, Vem har upplevt det?

Om vi ska lita på wikipedia så har Fredag den trettonde såklart sin grund i den kristna tron, ni vet historien där jesus blir förråd osv. Det finns även en del som påstår att det har något med Tempelherreorden att göra. Förklaringen på vart skrocket(?!) att nycklar på bordet skall ge otur härstammar från äldre tider då hororna eller de prostituerade använde som signal. Hur man dock fick ihop det till att horor med nycklar skulle innebära otur kan ju diskuteras. Skrock i allmänhet grundar sig på dagligt beteende hos människan, för det mesta sägs det påverka vädret osv. Nu får det vara nog om sådan fakta, vill ju inte trötta ut er så här på fredagen, arbetsveckans sista dag!

Avslutar kort med tre nya glosor på grekiska:
Guide                    - ξεναγός
Binda                    - επίδεσμος
Telefonnummer - τηλεφωνικός αριθμός

o a o


comments
Postat av: sandra

hahahaha, jaaa så jävla läskigt!! hahaa..har du lyckats klura ut hur man uttalar dom grekiska orden då? Jag kan ett ord!! Vatten=Nero (fast det stavas ju inte så, men uttalas så)

2009-03-13 @ 14:20:47
URL: http://saowi.blogg.se/
Postat av: sandra

perfecto!

2009-03-13 @ 18:13:36
URL: http://saowi.blogg.se/

whats up?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0