Måndag 16 mars, 5'C

Den här morgonen var den bästa någonsin. Det var så otroligt skönt att stiga upp idag, ta på sig träningskläderna och sätta sig i bilen till ormberget för att åka skidor. 5,4 km avverkades på 33minuter någonting med härliga partier av solsken. underbart! Jag hämtade Magnus från Helex för att åka hem och ta ut katterna på promenad. Ni skulle se hur de springer runt i snön, bakbenen fladrar medan frambenen arbetar i snön ;) Nu sitter jag här framför datorn och käkar makrill och letar efter ett bra paltrecept. Hittade ett recept på något som kallas paltakademin.se - kan det vara ett piteå påhitt måhända? Jag ska nämligen åka hem till mor min och göra palt till hela familjen, månne om det kommer att räcka till så att alla lyckas hamna i paltkoma? Vi får väl se. Jag lägger in receptet åt er här:


Gretas Pitepalt (för 10 personer)
Skala och riv eller mal 2 liter vinterpotatis - helst mandelpotatis. LÅt vätskan rinna av.
Blanda potatisen med 3 matskedar salt och 1 liter vetemjöl.
Skär 1 kg rimmat fläsk i tärningar.
Fyllen kastrull med 5 liter vatten, 4 matskedar salt och en bit fläsksvål.
Tag en degklick, lite mindre än en tennisboll och rulla den till en boll. Tag mjöl på två fingrar och tryck till så att det blir plats för en matsked fläsk. Lägg i fläsket och rulla palten till en boll. Sänk ned paltarna, efter hand de blir klara, i det kokande vattnet. Använd en träslev och rör om försiktigt. När sista palten sänkts ned i grytan låter man samtliga paltar koka i 45 minuter.
Om det finns fläsk kvar kan man knapersteka det.
Servera palten med lingonsylt, smör och det knaperstekta fläsket. Mjölk passar bra att dricka till.


från paltakademin.se alltså

o a o

 


comments

whats up?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0