Cypernskola nr 1

Från och med idag fram till jag reser iväg (fortsätter förmodligen med detta där nere) ska jag ha en liten skola i grekiska här på bloggen. Till att börja med ska jag ta reda på lite information om Cypern och delge er den. Därefter ska jag göra en liten ordlista med nöd- och onödvändiga ord.

Jag har ju faktiskt varit på Cypern en gång tidigare skulle kunna betyda att jag kan en del om landet...... Euro, Agia napa, grekiska.....det är väl ungefär det jag vet.....Dock så reste jag och familjen dit med sveriges näst största resebolag (pinsamt!)så jag tror jag lämnar min resa här och går över till fakta om Cypern.

Cypern - Kýpros på grekiska. Valutan i Cypern är Euro.  Folkmängden i Cypern uppgår till 854 000 personer och därmed landar Cypern på 155e plats på listan med länders befolkning. Huvudstaden heter Nicosia.

Och orden vi ska lära oss idag är:

Goddag - καλημέρα!
Tack       - ευχαριστία
Svensk  - σουηδικός

Okej, Hur kändes dessa tre ord? Enkelt? Ska jag vara ärlig. jag förstår ingenting.. Än! Mitt mål är att lära mig så mycket grekiska att jag kan ha ett samtal med en grekisk människa på Grekiska!

o a o

comments
Postat av: sandra

höhö, jaa det vore ju great!! jag visste inte att man pratade grekiska på cypern! då får du nåt att bita i aowi:)

2009-03-12 @ 10:21:05
URL: http://saowi.blogg.se/

whats up?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0